lørdag 27. oktober 2012

Haging i mørketid

Det er vel slik for mange, at vinteren er bloggtørke. Da er det mest inneplanter. For tiden står mine orkideer mer eller mindre avblomstret, men jammen ser jeg to av dem kommer med blomsterskudd. siden det tar sååååå lang tid til de blomstrer, så har jeg dem vel i blomst til jul !!! Jeg har også fire slike bladkaktuser, novemberkaktus tror jeg, og den ene hadde jeg tenkt å kaste, men jammen setter den knopper, så jeg får vente, da. Vi er så mye på hytta nå når vi er blitt pensjonister, så orkideer og slike kaktuser er ypperlig for meg, siden de trenger vann bare en og annen gang. Har forresten tre Hoya, som får samme behandling og blomstrer lenge når de først begynner. Ellers er det hviletid i hagen min. Gleder meg til snøen dekker.

mandag 22. oktober 2012

Hosta i krukke

To små Hosta i krukke, den ene får raskt høstfarge, den andre er kanskje vintergrønn ??

torsdag 18. oktober 2012

Høstasters

Fint med disse høstastersene når de viser farge i en ellers grå hagetid. Men de sprer seg så det holder.

torsdag 11. oktober 2012

Høstarbeid

Det er vel ikke til å komme bort i fra at det er høst. Har brukt dagen til å klippe ned peoner og andre stauder som ikke lenger er til pryd i bedene. Er glad for de høstastersene jeg har fått av en hagevenninne for noen år siden. De pynter opp nå i høstsola. Men de er neimen ikke særlig egnet til å ta inn i vase, dessverre. Uansett, kom jeg nesten i havn idag, og i morgen er det hytte.

torsdag 4. oktober 2012

Utrolige rosa yndigheter og hjertetre

Jeg plantet et hjertetre for noen år siden, i håp om et knallrødt skue på høsten, men det er neimen ikke mye rødt !!! Men den nakne jomfruen gir ikke opp. Jeg telte idag 26 blomster fra en tue, i sin tid en løk, da er det utrolig flott å kunne nyte en lang og lekker blomstring.

tirsdag 2. oktober 2012

En helt vanlig Hostas høstfarge

Synes det er et flott høsttegn når hyttehostaen skifter farge. Disse hostaene reddet jeg fra min tidligere hage, og nå står de i hyttehagen og overlever der. Ikke at de blir større, men ..... Husker ikke navnet lenger, men de er nok kjøpt ca 1978, og er helt grønne, med lilla blomster.

mandag 1. oktober 2012

Bregner

Ikke at bregner er min greie, men når jeg går i skogen en høstdag og ser disse bregnene som faktisk ser vintergrønne ut, da er det nesten så jeg ønsker at det var i min hage. Ellers hadde vi et knallbra foredrag i kveld i Porsgrunn Hagelag, Tommy Tønsberg gjestet oss og viste bilder fra Chelsea Flower Show. Det var så jeg nesten bestilte billett til neste års show !!!