mandag 6. mai 2013

Hagetur til Gøteborg

Jeg har vært på hagetur til Gøteborg, og et av høydepunktene var et besøk i Peter Korns hage, som mer ser ut som et ørkenlandskap, iallefall på denne tiden av året. Hagen var nok ikke stelt for sesongen, for merkelapper var så der. Jeg har sett hagen i en helt annen forfatning tidligere. Han selv var på reise, men vi hadde en dyktig guide fra stedet.

Hagemessen i Gøteborg gledet vi oss til. Det var dessverre en rekke utstillere som hadde måttet trekke seg på grunn av sen vår, så plantevalget kunne kanskje vært større. Men denne vakre ,sikkert en brudebukett, får være det jeg husker best.

Vi besøkte Råda storgård, der en ung entuiastisk mann fra Holland hadde fått i oppgave å bringe hagen tilbake til hva den engang hadde vært. Dyktig mann, og han hadde planter for salg !!!!!!!

Botanisk Hage i Gøteborg er noe man bare må besøke, denne gang bar den preg av mye frostskader, særlig Rhododendron, men også mange stauder. Det må bli en enorm utfordring å få hagen presentabel igjen. En og annen godbit fanget jeg inn med kamera, men vi var nok en måned for tidlig ute. Jeg har vært så heldig å ha vært her i full Rhododendron-blomstring for noen år siden.

Jeg lar denne vakre Rhododendronen avslutte en kjempeflott tur arrangert av Telemark Fylkeshagelag. Været var absolutt på vår side, og da vi på vei til båten kunne besøke privathagen til Martha Fristorp, ble turen uforglemmelig. Jeg er glad jeg var med.

2 kommentarer:

Marit sa...

Heldige deg! Det hørtes ut som en flott tur :-)

Ha en fin våruke!

Anne Kari sa...

Så flott tur du har vært på. Takk for tips til mange gode hagereisemål. :) Ha en flott tirsdag.