mandag 18. oktober 2010

Hostaimport


Da ble det en spennende 'import' av Hosta fra England !!! Jeg lot meg friste med ti stykker, omhyggelig fravasket jord, pakket inn i vått avispapir og plast, OG så kom ikke kofferten min !!!! Den sto igjen i Amsterdam, og jeg var skikkelig usikker på om noen greide å oppdage plantene underveis !! Men kofferten var på plass dagen etter, da var jeg på hytta, så plantene fikk greie seg som best de kunne et par dager, men de sto iallefall inne i gangen, naboen tok inn kofferten da den kom.

Nå står de nypottet på verandabordet, det er meldt varmegrader et par dager fremover iallefall, men så er jeg i tvil om jeg skal overvintre dem inne eller om jeg skal 'jordslå' pottene ute, jeg har gjort det tidligere, men da hadde de fått rotet seg. Er takknemlig for tips. Jeg vet selvfølgelig ikke akkurat hvor i hagen de skal plantes !!

Ti nye, da har jeg jammen akkurat 100 stk !! Snakk om å være HAGEGAL !!

Og ikke minst fikk jeg satt 150 krokus langs stien opp til hytta. Da er det bare å håpe at jeg kommer dit til våren, at jeg ikke brekker armer og bein igjen !! Men her hjemme har jeg fortsatt ikke satt løkene. fikk satt litt lyng i kassene, sent men godt.

5 kommentarer:

Tove sa...

Spennende med så mange nye hosta og 100 stk står det virkelig respekt av. Lenge til jeg har så mange, tror jeg, tjihii. Har ikke telt de siste to årene. Koselig med krokus til våren :-) Og beinbrudd, det vil vi ikke ha noe av.

Bjørg 47 sa...

Tove: Nei jeg gikk glipp av en vårsesong da jeg brakk ankelen sist påske, VIL IKKE HA DET IGJEN. Og antallet Hosta vet jeg siden jeg har navn på alle, og liker å loggføre alt mulig. Moro er det, og Hosta er lettstelte planter, selv om snilene er litt harde mot noen. Ha en fin høst.

Sagae sa...

Hosta er avhengig av en hvileperiode med kulde så du burde ikke overvintre dem innendørs. Jeg ville ha satt dem i bakken ute.
Flott med såå stor hosta samling. Tror jeg har bare halvparten så mange.

Marit sa...

Jeg er enig med Sagae, du burde nok plante de ut i hagen med en gang. Lett å bli helta på hosta ja, føler meg nesten medskyldig i din samledille ;)

Lizzi sa...

Det var mange hosta, du der fik fat i. Det er altid spændende med nye hosta og velkommen i Dansk Hostaselskab.
Også tak for dine fine kommentarer i min gæstebog.
Hilsen Lizzi