lørdag 30. oktober 2010

mandag 25. oktober 2010

Siste løk



Så er de siste løk lagt til hvile under jorda, og forhåpentlig vil de komme opp til våren og glede meg og andre som måtte komme forbi. Fikk noen vakre Iris og botaniske tulipaner av noen hagevenner som hadde vært en tur i Holland. Det blir spennende. Snøen har ikke forsvunnet i helgen, men det var ikke sååå frossen jord, det gikk greit.

Og når jeg ser restene av en Hosta Paradise Red Delight, da er det nesten så jeg hyler. Snilene hadde storkost seg mens jeg var i England, men nå har jeg kjøpt mer gift, så til våren skal de få kjenne det, ja.

Fikk medlemsbladet fra Dansk Hosta Selskab idag, det gir inspirasjon. Det blir vel plass til noen nye i 2011, tenker jeg. Har allerede noen planer for endringer i hagen i så måte. Nå leste jeg et sted at hjorten er glad i Hosta, og da er vel rådyra det også !!? Da kan jeg ikke sette de mest kostbare Hostaene på hverdagshytta mi.

torsdag 21. oktober 2010

Snart vinter !



Heldigvis er dette bildet IKKE tatt idag, men med morgentemperatur på minus 7, ser det ut til at vinteren er nær !! Og jeg har ennå litt løk å sette. Heldigvis meldes det om varmegrader til uka, om man skal tro Yr.no, og de er aldri til å stole på. Den som lever, får se !!! Bare jeg hadde vært klar for det !!!!!

mandag 18. oktober 2010

Hostaimport


Da ble det en spennende 'import' av Hosta fra England !!! Jeg lot meg friste med ti stykker, omhyggelig fravasket jord, pakket inn i vått avispapir og plast, OG så kom ikke kofferten min !!!! Den sto igjen i Amsterdam, og jeg var skikkelig usikker på om noen greide å oppdage plantene underveis !! Men kofferten var på plass dagen etter, da var jeg på hytta, så plantene fikk greie seg som best de kunne et par dager, men de sto iallefall inne i gangen, naboen tok inn kofferten da den kom.

Nå står de nypottet på verandabordet, det er meldt varmegrader et par dager fremover iallefall, men så er jeg i tvil om jeg skal overvintre dem inne eller om jeg skal 'jordslå' pottene ute, jeg har gjort det tidligere, men da hadde de fått rotet seg. Er takknemlig for tips. Jeg vet selvfølgelig ikke akkurat hvor i hagen de skal plantes !!

Ti nye, da har jeg jammen akkurat 100 stk !! Snakk om å være HAGEGAL !!

Og ikke minst fikk jeg satt 150 krokus langs stien opp til hytta. Da er det bare å håpe at jeg kommer dit til våren, at jeg ikke brekker armer og bein igjen !! Men her hjemme har jeg fortsatt ikke satt løkene. fikk satt litt lyng i kassene, sent men godt.

tirsdag 5. oktober 2010

Legging av høstløk 2


Og så måtte det komme regn, og jeg som tenkte at jeg måtte få løkene i jorda, hadde en liten opptelling, og jammen skal 252 stk løk i jorda, i min lille hage !! Jeg var ute i ettermiddag, gravde opp stauder som må vike for flere Hosta, blir nok færre planteslag i hagen etterhvert. Tiloversplantene havner på hverdagshytta, kanskje jeg skulle spandere noen løk der oppe også, men jeg er der ikke før langt utpå våren, siden veien ikke blir brøytet om vinteren, og jeg liker ikke å gå på ski lenger. Veien langs vannet ligger i skyggesiden, og snøen går sent, dessverre. Da er det vel kanskje påskeliljer som kommer senest ?!! Jeg fant ganger og hull etter jordrotter, tråkket til der jeg fant hull, og har hatt ute musegift i boks, den er hvertfall spist av. Jeg har nesten vondt når jeg røsker opp disse forglemmegei plantene, kmen de tar jo over det meste. Og krypsoleien har også hatt gode dager, men det blir mindre etterhvert. Spennende uansett med mye løk. Jeg gravde opp tulipanene i vår, så det er bare noen påskeliljer, og noen krokus, og noen eranthis, og noen snøklokker fra før. Må sette noen merkepinner tror jeg, det var kjekt med merkepinner på påskeliljene nå når flere løk skal i jorda, men hvor sto tarda-tulipanene ??

mandag 4. oktober 2010

Legging av høstløk



Egentlig er jeg ganske god på å få endel løker (les:altfor mange) i jorda om høsten, derfor har jeg en brukbar vårhage !! Også iår har jeg bestilt endel løk, husker aldri helt hvor mange eller hvilke, det blir mer etter innfallsmetoden. I helgen satte jeg noen tulipaner på hytta, i håp om at ikke alle blir harepusmat. Noen krokus skal også ned der oppe, så får jeg håpe at jeg ikke brekker bein neste vår, og ikke får sett dem før de er avblomstret !!!

Ellers må jeg ta et skippertak i hagen hjemme, det har vært såvidt nattefrost så peonene er 'svidd' og kan skjæres ned, da får jeg vel plassert noen flere løk. At jeg har nogle Hosta som også burde vært i jorda, er en annen ting. Og jeg fikk plutselig en ide hvor de skal plasseres !!! I tillegg skal jeg snart en tur til England, og det kan bli Hosta-spennende !!