fredag 2. juli 2010

Hosta feber.
Har sagt deet før og sier det igjen, det er noe med Hosta . Feberen har ikke gitt seg, og når en hagevenninne legger ut Hosta for salg, da er det vanskelig å la være.At jeg må kjøre en times tid for å hente dem, det er da bare helt greit !!

Husker at det ikke er lenge siden jeg hadde et antall på ca 20 forskjellige, og synes det var mange, ble kjent med denne Hostavenninnen som da hadde over 70 !! Nå er det jeg som har ca 80, mens hun har øket til mer enn 300 (hvis jeg ikke husker feil).

Til nå har sneglene stort sett latt mine Hosta være i fred, og det finnes flere som de rett og slett ikke liker !! Så nå blir problemet hvor de skal ned i jorden. Noen er mini, noen er giganter, her må det leses, tenkes og planlegges.Og at Hosta er skyggeplanter, er en sannhet med modifikasjoner. Når det er sagt er det noen som bør stå i skygge, blir finere i fargen der, men mange kan stå i sol, bare de får fuktighet nok, som de fleste andre planter.

Andre planter må vike, det vil si flyttes til en av hyttehagene mine.

4 kommentarer:

Marit sa...

De hostaene så mistenkelig kjent ut... ;)

Anne (Moseplassen) sa...

Hosta er flott, helt enig med deg i det gitt. Greie å ha med å gjøre er de jo også, i allefall de jeg har, som jo ikke er spesielt fancy av seg.

Margrethe sa...

Også jeg liker godt Hosta. Men en sånn variasjon som du viser oss kan jeg ikke skilte med. Prøver å unngå flere samleobjekt, men ikke lett når jeg ser bildene hos deg. Ha ei god helg.

På landet sa...

Oj her var det fint! Har fått øynene opp for hosta selv, har lyst på mange =) Farlig detta hihi.