onsdag 14. juli 2010

Hosta samling


Det ble julaften for meg igår, jeg fikk i posten en bok fra Amazon, nemlig en ny utgave av Diana Grenfell & Michael Shadrack: The New Color Encyclopedia of Hosta. Med 750 fotografier og revidert tekst blir dette 'heaven' for meg. Jeg leser og ser og noterer og koser meg som om dette skulle være en roman. Forøvrig leste jeg en spennende krim på hytta i helgen Den femte kvinnen av Henning Mankell, den kan anbefales. Men tilbake til Hosta, så kan denne nye boken absolutt anbefales. Første utgaven kan jeg egentlig gi bort, eller selge som brukt, den er kjempebra, og har man ikke stor interesse for Hosta fra før, så kan man lett bli hekta , ja. !!

Ellers i hagen begynner liljene å vise seg frem, men jeg synes krøllliljene mine blomstrer så kort iår, eller er det tida som gåt for fort for meg ?? Dagene blir bare borte, det er så mye jeg gjerne skulle ha rukket. Noen ganger skulle man bo i blokk, ikke ha noen interesser og la dagene komme og gå !!!!

Jeg er takknemlig for at jeg igjen kan gå, haging er en stor hobby, likedan lesing, i tillegg til en hverdagshytte og en helgehytte, pluss gamle foreldre, pluss barn og barnebarn, pluss en samboer som også skal ha sitt.

Jeg var så heldig i ett par år å kunne slå gress i en kolonihageparsell, og er veldig fascinert av livet i en kolonihage. Jeg kommer stadig over bilder fra/av disse små idylliske hyttene, der eierne har malt og pusset opp, og jeg fikk et steerket ønske om å ha et slikt sted, det er en egen verden. Så gikk det opp for meg at jeg egentlig jo har et slikt sted, nemlig hytta om ligger ca en halvtime unna. Den har nå fått tilnavnet hverdagshytte, for jeg bruker den tre dager midt i uken, og holder på å male og pusse den litt opp. Det er terapi. Og det er plass til både poteter og blomster, selv om jorda ikke er den beste. Kanskje det blir noen pallekarmbed der etterhvert.

Jo det er mange ting som gjør at tida blir borte for meg !!!!

3 kommentarer:

Marit sa...

Nydelig hostabukett du har der! Fint at du fikk boka i går, den er bare så bra. Jeg har hatt min i et år nå, og er fortsatt ikke lei av å bla i den. Den skulle vært utgitt annenhvert år med nye oppdateringer av nye hosta ;)

Skjønner godt at tiden bare blir borte for deg, for det gjør den her også. Synes sommeren går litt for fort...

hajal. sa...

Hosta er kjempeflotte, varierte og svært anvendelige plantar. Eg har nokre , både stoooore og nokså små - alle sjarmerande kvar på sitt vis.
Den eg er mest glad i av dei eg har er 'Remember Me' som eg kjøpte hos Eide Stauder.

Margrethe sa...

Jeg liker også Hosta godt, men har lovet meg selv at jeg ikke skal kjøpe en eneste en. Men avleggere derimot.... Jeg er rett og slett redd for at det skal gå sånn som med en del andre ting; - det tar helt av :-).
Du har mer enn nok å ta deg til forstår jeg. Så derfor er jeg glad for å høre at du kan gå igjen. Kos deg med dine gjøremål, men la dem ikke få makt over deg. Ha en deilig hagedag.