fredag 27. februar 2009

Fotokurs


Fotokurs er gøy, og dette er en mulig oppstart på en fotoklubb. Spennende. Denne første kvelden igår ble en 'bli-kjent-kveld'. Vi så litt på tekniske innstillinger, tips i hovedtrekk om fotobehandlingsmuligheter, her er det mye å lære. Har hatt et digitalt kompaktkamera noen år, og et speilreflekskamera i ca ett år, og det er lettest å bruke automatisk innstilling, ofte fordi jeg ikke har tid til å prøve meg fram med de forskjellige innstillingene. Ser fram til å bli bedre på dette. Deltakerne var utrolig forskjellige når det gjaldt erfaring, alt fra proffer til helt nybegynnere, iallefall når det gjaldt digitalt. De fleste var jo godt voksne, og hadde fotografert i mange år mest til husbruk.

Men jeg ble heller ikke nå helt sikker på om jeg skal kjøpe makro-objektiv først !! Har ikke råd til å kjøpe både makro og tele !! Og vil fotografere blomster og fugler , det er neimen ikke lett.

6 kommentarer:

Vivi sa...

Ønsker deg lykke til med fotokurset. Det som er fint med digitalekamera er vi kan ta masse bilder og slette og redigere etter på. Leking med kamera er tingen har jeg hørt.

Iris sa...

Det hørtes skikkelig moro ut, Bjørg! Lykke til med kurset. Gleder meg til å så flere flotte bilder :-)

Kathrine sa...

Hei:) Lurt med fotokurs ja. Blir spennende å følge bildene her framover.
Enig i dette med valget. Jeg har zoom som jeg og kan bruke delvis som macro, men er ikke helt fornøyd. Kommer liksom aldri tett nok nær. Lykke til med kurset:-))

Som mine dager er sa...

Fotokurs er utrolig givende. Jeg har jo tatt bilder med et digitalt kompakt-kamera i 2 år og har vært/er fremdeles fornøyd med det. Det var min kjære som ønsket at jeg skulle bruke speilrefleks, og jeg liker jo det også.

Forstår dilemmaet ditt med makro eller tele, men du får tenke over hva du synes er mest morsomt å fotografere. Selv opplever jeg en ny verden når jeg bruker makro, fordi øyet ikke klarer å fange alle detaljene i det som er smått. Er du en naturglad dame, så er kanskje tele-linsen best?!

Eller så blir det jatakk- begge deler. Så smeller du til med begge linsene!

Lykke til videre på foto-kurs, Bjørg.

Klem fra Marit

Anne på Moseplassen sa...

lykke til med kurset!
Skulle absulutt vært på sånnt jeg også, for her går det nesten bare i automatikk..

Her ble det makrolinse, men jeg har veeeldig lyst på tele også.. Forøløpig greier jeg meg med kitlinsa og litt yttligere zooming i photoshop.

Koselig koselig sa...

PIcasa ja! Fordelene med det - som jeg synes da, er jo 1. det er gratis og 2. det er lettvint.
Når du har installert Picasa programmmet på pcen din så går du og logger deg på picasa på nettet, der kan du lage album. Jeg har valgt å lage Ikke-offentlige album. For alt du laster opp der på nett synes for andre.
Jeg har store bilder i min blogg og de kodene henter jeg på bildene i picasa nettalbumet mitt.
Altså jeg lager collager eller laster opp et bilde jeg vil ha på min blogg til mitt picasa nettalbum.
Så går jeg og henter html koden der og velger største størrelse som er 800 og limer inn den i bloggen min når jeg skriver innlegget. Når du skal lime inn HTML koder må du se på feltet du skriver i, det er en flik oppe til høre som heter SKRIV og en som heter REDIGER HTML. Velg rediger HTML og lim inn koden, så kan du velge skriv igjen og nå ser du bildet ditt. Hvis du bare står på Rediger HTML vil bare html koden synes.
Lim inn bildekoden først og så skriver du etterpå, det er lettest.
Jeg antar at det var dette du mente med Picasa?
Jeg har ogås en post på bloggen min som heter YESS, les den