onsdag 15. juli 2009

Sverigetur med Hagelaget

Bedene kantet med torvblokker.
Jeg har ikke sett blå bikuber før !!
Fra en gammel bydel.
'Mannen' i Brunnberg's hage
En dobbelkokosnøtt i veksthuset !!
Jeg synes denne var flott i Villa Sindoro
Hos Grudrun i Grums


Jada, jada, til de som venter på rapport !!
Det ble en veldig varm tur, med jeg tror over 30 grader hver eneste dag i en hel uke, og jeg som ikke tåler varme noe særlig, slet med å holde humøret oppe. Det var ikke moro å fotografere mer enn det høyst nødvendige, orket ikke bytte objektiver for å få bedre bilder, heller. MEN når det er sagt var turen full av inntrykk, noen privathager var flotte og minneverdige, og spesielle, og jeg vet mer om Carl von Linne, enn jeg noen gang har gjort.Og det var som alltid gode hagevenner å dele inntrykk med.

Turen startet lørdag 27 juni med buss til Karlstad. På veien besøkte vi privathagen til Gudrun Johannesson i Grums. En stor flott gårdshage med alt man kunne begjære av blomster og planter. Nye bed var anlagt, ellers var gamle bed tilgrodd, og her og der fant man 'skrap' som dekorasjon. om kvelden gikk vi i Stadstradgården, som var flott og velfylt, og hadde navneskilt på det meste.

Søndag 28 juni ankom vi etterhvert Stockholm, men underveis besøkte vi Villa Sindoro, en rosehage, med en fargerik eier som var utrolig kunnskapsrik, hagen inneholdt mer enn 550 forskjellige roser, men det var for varmt !!

Mandag gikk turen til Bergianska tradgården, som var merket av varmen, men jeg fant noen flotte bregner. Vi besøkte også Edvard Anderssons Vaksthus, kjekt å gå i drivhus når varmen utenfor er 30 grader !!! Så hadde vi en interessant sightseeing med båt og fikk se Stockholm fra vannsidene, Deretter gikk turen til Brunnbergs hage i Nynashamn. Dette var en samlerhage, utrolig velfylt av spesialiteter, nesten ikke plen, og svalt å vandre rundt og suge til seg ideer.

Tirsdag var viet Carl von Linne. og vi besøkte museet og tradgården i Uppsala, og sommerstedet hans på Hammarby. Dagen avsluttet vi på Waldemarsudde, der det var fotoutstilling av Prins Eugen og Prins Carl Philip. God tid i både museet og hagen, en fredelig plett ikke langt fra sentrum, og som kan anbefales. Dessverre var det ikke lov å ta bilder inne.

Onsdag var til egen rådighet, og siden jeg og Marit ikke er shoppoholikere, eller bymennesker, ble det en laaaang spasertur fra hotellet til Gamla Stan (ca 1 og 3/4 time i solsteika), og tilbake. Sporty er vi ihverfall !!

Torsdag gikk turen til Mariestad der vi bodde i to netter, og vi besøkte hagen til Agneta og Tommy Nåresjo i Kumla. Hva den medbrakte lunsjen angår den dagen skal vel forbigåes i stillhet, men hagen vi fikk se var på 11 mål, og den eneste hagen jeg har vært i hvor de ikke vanner !!! Det som overlever får overleve !! Ingen navneskilt, men utrolig mange planter, og hagestier.

Fredag besøkte vi Lars-Åke Borjesson i Spiken, en spesiell samlerhage med barvekster, fortrinnsvis småvokste, men du verden for en hage !!! Den kan vanskelig beskrives, bildene får ikke frem denne aldeles spesielle hagen. Etterpå besøkte vi Lacko Slott, men fikk for liten tid her. Omvisningen var flott, guiden var bare helskjønn og morsom og dyktig.

Lørdag var det hjemreise, men vi var innom Nisses Vekster og fikk med oss noen planter hjem. Jeg fant ikke de Clematis jeg hadde notert på forhånd, men fant 5 Hosta istedet, og var fornøyd.

En allsidig tur med gode hagevenner, med AnneMarie som ypperlig romsamboer, og jeg takker IngerLise for nok en innholdsrik tur. Været kunne hun vel ikke lastes for, og det hadde kanskje vært verre med regn !! (Dessverre kommer bildene i omvendt rekkefølge, men jeg greier ikke å 'snu' dem, beklager)

1 kommentar:

Marit sa...

Så mange flotte bilder du har tatt! Det er helt sikkert en opplevelse å se så mange flotte steder på en tur slik som du har gjort. Været får en ikke gjort noe med dessverre. Nå kunne jeg godt tenke meg noe mindre regn og litt mere sol igjen. En blir vel aldri helt fornøyd med været uansett tror jeg ;-)