onsdag 22. juli 2009

Liljer

Hosta Pearl Lake.


Det er noe med liljer, de 'mister' navnene sine, iallefall i min hage. Så får de stå der og pynte opp i hagen, navnløse, men stolte og vakre.

Noen Hostaer blomstrer som om de skulle hatt betaling !!! Kanskje været iår har vært ideelt for dem, iallefall her hos meg. Og noen har vokst seg 'digre', jeg må flytte noe eller noen. Godt man har en hytte og forvise noen planter til. Selv om det blir stadig mindre plen (plenklipping er kjedelig), og derav større bed, så blir hagen mer lettstelt etterhvert.

Clematisene lider av ujevnt vanning fra 'oven', her MÅ jeg nok gjøre noe, ikke minst med jorda de står i , kanskje !! Akkurat nå blomstrer Summer Snow, Sødertalje, Piluu, Hagley Hybrid, Margaret Hunt, Tentel, Arabella,Etoille Violet, viticellaen fra Sverige, Warsavskas Nike og Little Bas. Og en enslig gjenblomst på Propertius.

3 kommentarer:

Elsa sa...

Det er ikke bare hos deg lapper med navn har en tendens til å bli borte.
Hostaene tror jeg har et kronår i år med mye vann fra oven.

Margrethe sa...

Så mange fine liljer du har. Det frister til at jeg vil få meg noen flere selv. De er jo som små kunstverk.

Mia sa...

Så deilig at høre, det er ikke kun jeg altså som ikke husker navn! Den røde liljen tror jeg er den samme som jeg har, rød-lilje-navnløs kalles den :) Hostaene vokser ja, men mange av mine liljer står uten knopp dessverre...