mandag 14. september 2009

Ferien er over

Etter noen ukers fravær her, er jeg hjemme igjen etter en to ukers klissvåt sykkeltur i Skotland, vest og syd, mest i Dumfries&Galloway reg. Har vel aldri hatt så våt sykkeltur, og fikk ikke brukt kameraet så mye som jeg hadde tenkt, for det er jo ikke vanntett, og fotomotiver er jo bedre i oppholdsvær. Sukk.

Besøkte Threave Gardens som jeg har sett frem til, og den hadde flotte høstfarger, fin fjellhage, og var veldig velstelt tross sent i sesongen. Flott lyngavdeling, også. Skulle nok gjerne besøkt denne hagen på våren også. Bodde et par dager hos venner litt nord for Dumfries, og ble inspirert til å prøve mer grønnsaker. Har jo holdt meg unna pga snilene som spiser det meste, men har jo to hyttehager uten sniler, og neste år blir ekstra spennende i så henseende !!

Min datter hadde vannet Pellissene mine mens jeg var borte, så de blomstrer bra ennu, ellers hadde Colchicumene begynt å blomstre. Jeg hadde dem i skråningsbedet, men litt usikker på hvor de var. Nå har jeg merket av hvor, og venter på forsending av løker. Noen høstasters er i blomst, men bærer preg av omplanting. Det er jo ikke den beste tiden for omplanting når de står i knopp, men slik ble det iår. Ellers har jeg vel nevnt før, at hagen er en vårhage, og ikke høsthage. Det jeg mangler er bl.a. ringroser.

2 kommentarer:

Mari Anne sa...

Flotte bilder! Tenk om man hadde sånn plen.

Hva er ringroser?

Thusnelda sa...

Flott tur ser det ut som "okke som er". ha ein fin dag.