tirsdag 8. juni 2010

Forbudt ??Det skrives om disse lupinene, at de nå skal sprøytes med Roundup, altså disse som pryder veikantene våre, de sprer seg for mye, og utkonkurrerer vår flora. Var det ikke en ide å ha kunnskaper om slikt FØR man sår til veiskråningene ?????

Jeg har nå disse edel-lupinene i disse to fargene, de er fine, og blomstrer rett før Peonene.

6 kommentarer:

josimo sa...

Jeg har også en i vakker rødaprikos farge. Jeg kommer ikke til å fjerne min,men heller klippe bort frøstanden så den ikke får spre seg

Ønsker deg en flott dag

Marit sa...

Jeg har også flere lupiner som jeg har sådd selv. Jeg synes de er flotte, og det er jo ikke noe problem å klippe frøstanden vekk. Vegvesenet sådd i sin tid her store områder med lupiner, og de er et syn når de blomstrer. De kunne jo tenkt på det før de sådde de ja. Det har vært kjent i mange år at lupiner sprer seg, så de må ha hatt hodet under armen... ;)

Trine sa...

Jeg forstår ikke helt problemet med Lupinene. De sår seg, javel, men det er jo sjeldent å se dem andre steder enn der de faktisk er plantet/sådd. De sprer seg jo ikke langt utenfor sitt vokseområde og det er slett ikke over alt de trives.

Linda sa...

Jeg elsker mine lupiner, og kjøpte to mye i år. Skal nok kjøpe meg et par tre til også så jeg har sikret meg den i hagen. Klipper man bort frøstanden så er det jo ikke noe problem.

Også sprute round doup rundt i jorden da... blir nok mer som går da. Kjenner jeg hvordan de jobber rett så spruter de vel bare ut... Synd synes nå jeg:) vakre er de der de står:)

Vivishagerom sa...

Jeg har også lupiner i hagen min, og sådd Kirsebærrøde nå i vår. Jeg klipper dem ned etter blomstring, så jeg slipper selvsåing. Jeg synes de er fine og plukker gjerne en bukett fra vegkanten.

Margrethe sa...

Jeg har også vanskelig for å forstå problemet. Har hatt lupiner i hagen i mange år, og de holder seg der de er plantet. Det samme ser det ut til med de som Vegvesenet har sådd. Jeg kommer i alle fall til å savne dem langs ellers kjedelige veger.