mandag 21. februar 2011

Mine Hosta på U V W Y

H. Wide Brim er en av mine beste, den blir ganske stor, og jeg har flyttet den med hell. Ikke veldig plaget av snegler, heller.
H. venusta er en liten sak som sprer seg passe fort. Helt grønn, og fin til bunndekke. Jeg har den et par steder i hagen, og tror den kan trives overalt. Sist år brydde ikke sneglene seg om den, men året før var det verre.
H. undulata ventricosa er en medium sak, ikke noe spesielt med den, men en av mine gamleste, kjøpt hos Eide for mange år siden.
H. undulata Mediovariegata, veldig lik Whirlwind, men hadde iallefall dette navnet da jeg kjøpte den. Medium i størrelse, og den lyser opp.

H. Vera Verde var ny for meg sist høst, ganske smale blader med smal hvit kant. Den står i potte enda, siden jeg fikk den så sent, så jeg vet ikke hvordan sneglene tar imot den.

H. Yellow Splash Rim var også ny i høst. Litt spisse blader på denne også, men ikke sååå smale, grønn med gule kanter. Skal bli medium i størrelse, og det står at den vokser raskt. Spennende.


Da var vel det de fleste av de jeg har. Håper det har gitt litt interesse for disse vakre plantene. som jeg kanskje har sagt tidligere kan dette fort bli en samledille, enten for navnenes skyld, størrelsen , fargen, eller bladformen. Mange er 'kliss' like å se på, men har forskjellig navn, men det er jo opp til hver enkelt hva man eventuelt vil samle på.

3 kommentarer:

Marit sa...

Du har mange flotte hosta, og flere blir det vel på deg tenker jeg ;)

Bjørg 47 sa...

Får vel aldri nok, nei. Slik er det når man er bitt av denne samlemanien. Fikk katalogen fra Franzen som sagt, og der var det avbildet noe snacks, selvfølgelig. Neste gang !!!!

Margrethe sa...

Jeg kan ikke annet enn smile av din samlemani ang. Hosta. Forstår deg jo så godt. Jeg har så lenge jeg kan huske sloss med trangen til å samle. For tiden er det Pelargonia, men nå har jeg lært meg å bremse litt. Hvis ikke kan det jo ta helt av. Og det er nære på mange ganger :-).
Men jeg er enig med deg; Hosta er en flott plante.