fredag 1. januar 2010

Et Nytt År har startet


Det er alltid tankevekkende når man ser tilbake på året som er forbi. Hvor ble det av ? Jeg kan si som alle andre 'voksne' har sagt før meg, at tida renner fortere for hvert år. Ser man på barnebarn der den eldste fylte 22 år nettopp, er det kanskje grunn til å se seg i speilen, eller stikke fingeren i jorden, eller hva det heter. Det som er koselig er at nettopp dette barnebarnet gjerne tar en whisky med meg på en pub hvis anledningen byr seg. Han har en lillebror på snart 2 år, som selvfølgelig er familiens midtpunkt, men som i løpet av få uker må dele oppmerksonheten med en lillesøster. Spenningen er stor, terminen er 20 januar, men det er muligheter for en tidligere dato. Det var ekstra hyggelig å feire julaften hos min datter på Strømmen, med alle mine barn og barnebarn rundt meg.

Jule og nyttårshelgen har vi vært på hytta, i sprengkulde, men nydelig vær når snøen dekker alt. Kanskje en forsmak på pensjonisttilværelsen sammen, siden gubben reduserer til 60 % i løpet våren.

Sa i et avisintervju i romjulen at nyttårforsetter er bare tull, men selvfølgelig har jeg visse planer for 2010. Det er mye å lære når det gjelder blogging, fotografering, regnskap, bilderedigering, og mye annet som har med PC å gjøre. Jeg prøver og feiler, og lærer, og får god hjelp når jeg spør.

Hagemessig hadde jeg tenkt å vedlikeholde den jeg har rundt huset, endringer vil bli gjort i begge hyttehagene, det kan bli spennende, og visse planer er i hodet. Og som Marit sa i et innlegg, vil jeg nok få meg noen flere Hosta, der kommer samlermanien inn. Den fikk jeg for ca 40 år siden, og blir vel aldri kvitt den. En gang samler, alltid samler.

Det ble bare 99 ganger på denne fjelltoppen min, og jeg vil i 2010 heller prøve meg på Ti-topper'n, men fotoapparatet klart. Så får vi se hva det blir til.

Et riktig Godt Nytt År til alle som er 'innom' her, og takk for kommentarer i året som gikk.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Godt nyttår! Jeg ser fram til å følge bloggen din gjennom 2010.

Mariann sa...

Godt nytt år!

Harryford sa...

Et riktig godt nytt år til deg Bjørg.

Dine ambisjoner for det nye året er da verdig ei som er i sin beste alder. :-)
Vilje til nylæring, positiv nysgjerrighet, må vel være en av de bedre egenskaper en har fått tildelt. Mener jeg selv og har fått en dose av det og er overbevist om at det holder oss unge til "evig tid"!

Ti på topp - eller var det motsatt, uansett, lykke til!

Marit sa...

Godt nyttår, Bjørg! Ja, det blir ikke et nytt år uten nye hosta ;)
Nydelig bilde du har tatt av vinteren. Snø og kulde hører januar til, men jeg vill ikke ha kulde etter det... ;)

hajal. sa...

Godt nytt år til deg Bjørg.
Lukke til med nye toppmål og det nye hageåret!

Elsa sa...

Godt nytt år!
Ja det er på barn og barnebarn en ser at åra går:)
Lykke til med alle dine nyttårsforsetter. Selv har jeg ingen for året som kommer.

Ha en fin helg!

Margrethe sa...

Det er da ikke annet å vente enn at året går fort når du har så mange jern i ilden :-). Og det høres da ut som om en eventuell pensjonisttilværelse blir veldig aktiv. Det er ikke farlig for den som har ideer og planer klare, og i tillegg barn og barnebarn som bringer lykke og livsglede. Ha et deilig og innholdsrikt nytt år.