søndag 31. januar 2010

Fugletelling og mormorering.Jippiiiii, jeg er blitt mormor til en skjønn liten prinsesse,(fredag kveld), men har ikke sett henne enda, bare et mobilbilde, sukk. Må vente til onsdag med å få sett henne live. Marthe er navnet, og hun er nr 5 i rekken av barnebarn.

Ja, ja, så ble jeg med i år også, selv om det på denne tiden av året ikke er den beste tida for telling. Lurer på hvorfor akkurat siste helg i januar er valgt !!?

Men jeg observerte gjennom hyttevinduet både blåmeis, kjøtttmeis, granmeis (har lært meg forskjellen på granmeis og svartmeis) , en flaggspett kom på snarvisitt, en gråspett var frampå (som jeg tidligere kalte grønnspett), spettmeisene sprer mer frø enn de spiser !!, en svarttrost har også overvintret her oppe, og seks nøtteskriker kommer særlig hvis vi legger ut brød/kakerester. Dompappene glimrer foreløpig med sitt fravær, men kommer senere på våren. Denne gang har heller ikke ekornene vært å se.Og så må jeg ikke glemme den nesten tamme toppmeisen som svirrer rundt hodene våre når vi fyller opp alle fuglemat'stasjonene'.En liten utrolig aktiv krabat, vanskelig å få tatt et skarpt bilde av den.

En søndag med fokus på fugler, selv om alle helgeer er det, egentlig. Jeg elsker å sitte ved vinduet å betrakte de aktive fuglene, ivrig speidende etter 'nye' gjester. Gleder meg til VÅREN , til trekkfuglene kommer.

4 kommentarer:

Mari sa...

Gratulerer med barnebarn nr 5!! Stas kan jeg tenke meg :)

Marit sa...

Gratulerer med jenta! Det blir helt sikkert stor stas når du får se henne :)

Anne sa...

Oj oj oj Bjørg, gratulerer nok en gang, slikt er stort vet du!!

Utrolig flott det bildet du fanga ved foringsplassen da, det er nå trivleig ja med fugler i hagen.

Fin start på uka til deg. Klem.

Sigrid sa...

Gratulerer med enda et barnebarn :-)