mandag 10. mai 2010

Årets Primula
Her er noen av årets Primula som blomstrer idag 10 mai i kjempesur nesten isvind. Men det meldes o snø i Bergen, så da har vi det bedre tross alt. Tok en runde i hagen og fotograferte de fleste Primula, selv om jeg ikke kan navnene. Kuleprimula, heter jo Primula dentata, og jeg har en blå og en som er nesten rød. De er lette å dele, og kantbedet mot nord er blitt bra kantet med disse vakre 'kulene'. Så er det et par Primula auricula, eller aurikler som vi kalte dem da jeg var barn. De var så gode å plukke fordi de hadde slike myke stilker. Jeg plukket hos naboen dengang, og er ikke sikker på om hun syntes det var så veldig bra, men det er vel noen av de blomstene jeg husker best fra min barndom. De vanlige Marianøkleblom som vi fant i skogen var like gode å plukke, og de luktet så deilig. Jeg har noen i hagen, men synes de sprer seg litt for mye. Men de dukker opp her og der. Ellers er det noen 'vanlige' lave, nesten krypende, med litt sterk rødlilla farge, og et par forskjellige andre som navnene er borte på. Koselig uansett med disse tidlige Primulaene, noen andre kommer senere på året.

Det er jo ikke sjans for tulipanene å vise farge, siden det er så kaldt. Heldigvis kan jeg nå såvidt begynne å rydde litt i bedene, riktignok med en krykke !!

4 kommentarer:

Marit sa...

Flotte primulabilder du har tatt. Primula er vårblomsten fremfor noen synes jeg!

IngunnBW sa...

Det var en fin samling primula :) Enig med Iris, vårblomst nr 1 i haven for meg også dette. I naturen er det hvitveisen som topper listen

Margrethe sa...

Mange flotte primula hos deg. Blir jo litt misunnelig jeg som ingen har i år. Men etter hvert får jeg orden på bedene mine igjen, og da blir det primula også.

Mariann sa...

Mange flotte primula du har, jeg liker også disse godt.
Ja, vi har det kaldt i Bergen, snølag på bakken i dag tidlig. Det tinte ettersom solen fikk tak, men det er iskald nordavind. 2 grader akkurat nå.
Kjekt at du kan begynne å bevege deg rundt i hagen etterhvert.