tirsdag 11. mai 2010

Iskald mai

Årets første valmue


Det er jo så kaldt at det 'knegger'. Det kom en snøbyge i ettermiddag i Porsgrunn, huttetu !!! Men i formiddag var det vindstille, og jeg satt ute i vårsola flere timer, mens jeg leste en superspennende krimbok. Det er liksom da man merker at man 'drar på årene', når man setter seg utenfor firemannsboligen på formiddagen, med kaffe, formiddagsmat og avisa (og ei bok). Naboen på 87 år kom gående og satte seg ned for en prat, det ble riktig koselig.

Tross kulda dukker det opp litt her og der i bedene. Ser at jeg må få flyttet Pulsatillaen i morgen, den står helt malplassert ved en Sedum Herbstfreude, blir nesten kvalt av den . Og en liten Shortia blir dekket av en Rhododendron Blue Tit, sistnevnte blir tynget av snø hvert år, men den overlever, da. I kveld fant jeg ingen liljebiller, heldigvis. Tror jammen jeg skal plante de Primulaene fra plantebyttet her hjemme, ellers hadde jeg tenkt å ta dem med på hytta.

I høst fikk jeg noen Georgineknoller fra noen hagevenner, de har stått mørkt under ei trapp i kjelleren, hadde nesten glemt dem, og da jeg tok en liten titt, var det skudd på de fleste. De må på hytta, for her hjemme blir de spist av snilene, dessverre.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Jøsses.. valmuer allerede? Det var jo tidlig. Godt det går rette veien i alle fall.

Marit sa...

Jeg synes det så ut som valmuen hadde tatt på seg lue! Det kan en trenge i disse iskalde tider. Nå må det bli varme!!!

IngunnBW sa...

Oj, her er valmuene ikke kommet i knopp en gang. Men koselig å se at det faktisk vokser! Hihi, Iris har rett :)