fredag 11. februar 2011

Mine Hosta på S

H. Surprised by Joy er jo et artig navn, det er en av de lyse i fargen, som lyser opp blant alt det grønne. en liten miniplante fra omport i 2009, og har ikke blitt så veldig stor, enda.
H. Spilt Milk bærer sitt navn med rette, for det ser ut til at noen har skvettet melk på bladene. En veldig fin plante som nok blir ganske stor. Jeg har sett den i full størrelse, da er den et syn, og sneglene er ikke plagsomme på denne.
H. So Sweet er medium i størrelse, og jeg kjøpte den hos IngerLise Wiersdalen allerede i 2003. Den er fin i fargen, og er ikke mye plaget av sneglene.
H. September Sun er også en flott plante, medium i størrelse, blir veldig flott i fasongen og fin med det mørkegrønne rundt lysere grønne blader. Får stå i fred for sneglene.
H. Sum and Substance har vært den med de største bladene hos meg. Jeg flyttet den sist sommer, og den ble da gulere i bladene, så jeg er spent på kommende sommer. Ikke mye plaget av sneglene, heller. Den blir veldig stor, og jeg tror den vil trives bedre der den står nå.

H. Silver Treads and Golden Needles, kjøpte den kanskje mest på grunn av navnet ! En liten plante, ganske lyse gule blad med mørkere grønt innslag inn mot midten, litt 'skrukkete' i fasongen. Den var ny i høst, så jeg aner ikke hva sneglene synes om den.

H. Snow Mouse, en liten sak i 'musefamilien', noen samler på Hosta med ett eller annet Mouse-navn, det finnes flere. Den er en sport av Blue Mouse Ears, lekker i fargene, importert i 2009, og vokser ikke fort. Ikke sneglemat, kanskje forsi den har litt tykke blad ?

H. Snowflake er en sieboldiana, men liten i størrelse, kjøpt i Sverige sist år og helt grønn i bladfarge, men med hvite blomster.

H. Sultana er også en liten plante, kjøpt av min Hostavenninne sist sesong. Lekker i bladfargen, med sine gulkantede grønne blader. Jeg gleder meg til at denne vokser til, og den skal være sneglefri.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Her lærer jeg litt av hvert du... Kult. Liker Hosta egentlig. Den gjør litt utav seg liksom. Tror jeg liker septeber sun og so sweet aller best. :)

Marit sa...

Silver Treads and Golden Needles er jeg på jakt etter, bare så du vet det ;)

Bjørg 47 sa...

Til Marit, så skal geg vel se om den kan deles, så får du ha den i karantene. Bare denne snøen og kulda blir borte, mninus 26 idag hos oss. Huttemegtu.